HACCP Élelmiszerbiztonsági alapismeretek (szaktanfolyam) 

 

A képzés célja

A résztvevők megismerjék és értelmezni tudják a HACCP rendszerrel kapcsolatos jogszabályokat, megismerjék a HACCP szabályozásának, bevezetésének és alkalmazásának gyakorlatát. Hatékonyan és eredményesen tudnak részt venni az élelmiszerbiztonsági rendszerek kialakításában, bevezetésében és működtetésében.

A képzést előíró jogszabály: 

68/2007. FVM-EüM-SZMM együttes rendelet az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer-higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről.

Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak, és azokban az élelmiszer-higiéniai kérdésekben, amelyek munkájuk során érintik őket, rendszeresen megfelelő tájékoztatásban, oktatásban részesüljenek.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

Élelmiszerbiztonsági higiéniai szabályok ismerete és betartása.

Élelmiszerbiztonsági szabályozások és jogszabályok ismerete.

Élelmiszerbiztonsági ellenőrzési és felügyleleti technikák alkalmazása.

Élelmiszerbiztonsági dokumentáció és nyilvántartások vezetése.

Élelmiszerbiztonsági auditok és ellenőrzések vezetése.

Nyilvántartásba vételi szám:

B/2023/001318

 

A képzési megkezdésének feltételei:

A bekapcsolódás nincs iskolai, vagy szakmai végzettséghez kötve.

A bekapcsolódás nincs szakmai gyakorlathoz kötve. A bekapcsolódás nincs egészségügyi alkalmassághoz, vagy egyéb feltételhez kötve.

 

A képzés időtartalma:

16 óra (2 nap)

A képzés indulásának időpontja, ütemezése, képzési napok:

A képzésre folyamatosan lehet jelentkezni. A képzés ütemezése és a képzési napok kijelölése egyéni beosztás alapján történik.

 

A képzés módja, helye

Elméleti és gyakorlati képzés:

tantermi képzés/online kontakt óra

helye: 2534 Tát, Fő u. 166.

 

A képzés díja:

Személyre szabott, egyedi árakkal dolgozunk. Céges megrendelés esetén kedvezményes árat alakítunk ki.

 

Tananyagegységek:

  • Élelmiszerbiztonsági alapfogalmak
  • Élelmiszerbiztonsági követelményrendszerek – szabványok
  • A HACCP rendszer alapelvei
  • HACCP dokumentáció (kézikönyv, eljárások) készítése, tartalma
  • HACCP bevezetése
  • HACCP működtetése
  • HACCP auditálása, megfelelőség működésének igazolása
  • HACCP karbantartása, fejlesztése

Tananyagzáró vizsgák:

 

Írásbeli tananyagzáró vizsga a képző  intézmény szervezésében a képzés végén.

Eredményes tananyagzáró vizsgát követően kiállítjuk a képzés elvégzését igazoló tanúsítványt.

 

 

Minőségirányítási belső auditor

Minőségirányítási belső auditor (szaktanfolyam)    A képzés célja A minőségirányítási rendszert fenntartó szervezetek az évről-évre ismétlődő belső auditokhoz megfelelően képzett szakemberekre van szükség. A rendszer működőképességének vizsgálatát a vállalat...