HACCP Élelmiszerbiztonsági alapismeretek (szaktanfolyam)
A képzés célja |
A résztvevők megismerjék és értelmezni tudják a HACCP rendszerrel kapcsolatos jogszabályokat, megismerjék a HACCP szabályozásának, bevezetésének és alkalmazásának gyakorlatát. Hatékonyan és eredményesen tudnak részt venni az élelmiszerbiztonsági rendszerek kialakításában, bevezetésében és működtetésében. |
|
A képzést előíró jogszabály: |
68/2007. FVM-EüM-SZMM együttes rendelet az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer-higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről. Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak, és azokban az élelmiszer-higiéniai kérdésekben, amelyek munkájuk során érintik őket, rendszeresen megfelelő tájékoztatásban, oktatásban részesüljenek. |
|
A képzés során megszerezhető kompetenciák: |
Élelmiszerbiztonsági higiéniai szabályok ismerete és betartása. Élelmiszerbiztonsági szabályozások és jogszabályok ismerete. Élelmiszerbiztonsági ellenőrzési és felügyleleti technikák alkalmazása. Élelmiszerbiztonsági dokumentáció és nyilvántartások vezetése. Élelmiszerbiztonsági auditok és ellenőrzések vezetése. |
|
Nyilvántartásba vételi szám: |
B/2023/001318 |
|
A képzési megkezdésének feltételei: |
A bekapcsolódás nincs iskolai, vagy szakmai végzettséghez kötve. A bekapcsolódás nincs szakmai gyakorlathoz kötve. A bekapcsolódás nincs egészségügyi alkalmassághoz, vagy egyéb feltételhez kötve. |
|
A képzés időtartalma: |
16 óra (2 nap) | |
A képzés indulásának időpontja, ütemezése, képzési napok: |
A képzésre folyamatosan lehet jelentkezni. A képzés ütemezése és a képzési napok kijelölése egyéni beosztás alapján történik. |
|
A képzés módja, helye |
Elméleti és gyakorlati képzés: tantermi képzés/online kontakt óra helye: 2534 Tát, Fő u. 166. |
|
A képzés díja: |
Személyre szabott, egyedi árakkal dolgozunk. Céges megrendelés esetén kedvezményes árat alakítunk ki. |
|
Tananyagegységek: |
|
|
Tananyagzáró vizsgák:
|
Írásbeli tananyagzáró vizsga a képző intézmény szervezésében a képzés végén. Eredményes tananyagzáró vizsgát követően kiállítjuk a képzés elvégzését igazoló tanúsítványt. |
|